Lila raakt alles kwijt, maar ze weet zeker dat het niet haar schuld is. Haar moeder denkt daar heel anders over. Lila probeert uit te leggen hoe het zit. Daar waar zij wonen is het dan misschien wel geordend en netjes, maar er is ook mysterieuze Andere Kant, waar niet alle steekjes vastzitten. Volgens Lila zijn er gaten waar dingen doorheen vallen naar De Andere Kant, dingen van Lila in het bijzonder. Haar moeder lijkt niet erg onder de indruk van deze verklaring. Lila besluit het probleem zelf op te lossen en gaat op zoek naar de gaten.

kno meer info over boek

Over het verhaal

Dat ik altijd alles maar kwijtraak, zegt mijn mamma. Dat het niet kan dat ik zomaar drie keer achter elkaar mijn sleutels verlies.
Ik had ze daarnet nog!
Dat ik ook mijn sjaal, wanten, kleurpotloden, paraplu verloren ben.
Dat die spullen duur zijn en dat ik er niet zuinig genoeg op ben, zegt ze.
ik denk dat het niet mijn schuld is, zeg ik tegen haar.
En ik kan ook uitleggen waarom. (blz. 6)

Lila raakt alles kwijt en daar is haar moeder niet blij mee. Lila denkt dat haar spullen naar de andere kant van de wereld verdwijnen, dat ze gestolen worden. Maar haar moeder gelooft haar niet. Lila wil bewijzen dat ze gelijk heeft. Maar hoe kan ze dat doen?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, mooi, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
De gekleurde illustraties van Isol laten de wereld van Lila zien, maar ook de Andere Kant van haar wereld

Waar gaat het verhaal over?
zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
Lila
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik wil Lila ontmoeten en haar wereld zien
Waar speelt het verhaal zich af?
in de wereld van Lila
Wat vind je leuk aan dit boek?
het is een mooi verhaal met bijpassend mooie illustraties
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
geen idee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
dit verhaal is geïnspireerd door Palestijns borduurwerk
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor iedereen vanaf een jaar of die houden van prentenboeken met mooie illustraties
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen