Zoals elk jaar in januari zijn er de Nationale Voorleesdagen. In 2023 zijn deze voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen vind je hier. Een groep bibliothecarissen heeft tien prentenboeken uitgekozen die in 2022 zijn uitgekomen.

Uit deze tien boeken hebben zij het Prentenboek van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen komt er een speciale editie van dit boek uit (uitgegeven door uitgeverij CPNB).

  • Bette Westera – Brave hond, stoute kat!
  • Deborah van de Leijgraaf – BORA Kiekeboe!
  • Eva Montanari – Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?
  • Joukje Akveld – Maximiliaan Modderman geeft een feestje
  • Marjoke Henrichs – Nee! zei Konijn
  • Pieter Gaudesaboos – Een zee van liefde
  • Steve Small – De eend die niet van water hield
  • Susanne Strasser – Kom, we gaan een boek lezen
  • Tjibbe Veldkamp – De bijzondere beer
  • Yvonne Jagtenberg – Ik ben Pippi niet!

Geef een reactie