Serafina is twaalf jaar en woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Delphine (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik heb een boek genomen want het ziet er eng uit.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
eng, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Alexander Jannos
Waar gaat het verhaal over?
Het boek speelt zich af in huize Biltmore, Asheville, North Caloline 1899. De twaalfjarige Serafina woont samen met haar vader in het souterrain van Huize Biltmore, een enorm landhuis in Amerika. Haar vader heeft lang geleden meegeholpen met de bouw van het huis en is er sindsdien blijven wonen, waardoor Serafina niet beter weet dan dat het haar thuis is. Er is alleen 1 klein probleempje: het is niet helemaal toegestaan dat ze daar wonen, dus Serafina mag zich absoluut niet aan de andere inwoners van het huis laten zien. In principe lukt haar dat prima, vooral omdat ze het toch fijner vindt om ‘s nachts rond te dwalen, maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Er raken kinderen vermist en serafina kon wel eens de volgende zijn…
Wie is de hoofdpersoon?
Serafina
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
in Amerika
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk dat het eng is.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat er veel pagina’s zijn.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
In het jaar 2017 werd het verkozen tot het beste spannendste boek van het jaar.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor mensen die houden van enge boeken.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Geef een antwoord