Minecraft-fans opgelet: ontsnap jij uit dit boek? Je zit in de val, jonge krijger! Net toen je dacht een poosje te kunnen chillen in je dorp, herrees er ineens een mysterieuze tempel uit het water. Alice is al op onderzoek uitgegaan, maar ze is nooit meer teruggekomen. Zonder aarzelen ga je naar haar op zoek. Helaas kom ook jij gevangen te zitten in de tempel. De enige manier om te ontsnappen is een reeks raadsels en puzzels oplossen. Er is geen twijfel mogelijk: hier zit Herobrine achter… Met de hulp van Billy, een wel heel bijzondere kat, zet je alles op alles om Alice te vinden én zelf uit de tempel te ontsnappen! In dit interactieve escape-boek sta je als lezer in de schoenen van krijger-in-opleiding Minus, de hoofdrolspeler van de populaire Dagboek van een noob-serie. Gebruik de handige plattegronds én tips & trucs om elk raadsel te ontcijferen en uit het boek te ontsnappen!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Damien (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het gaat over een spel dat ik speel en leuk vind.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, interessant, leuk, mooi, realistisch, verrassend, vrolijk, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Ja, er staan illustraties in en die zijn gemaakt door Sobaten
Waar gaat het verhaal over?
Minus(een normale dorpeling) probeerd een krijger te worden net als steve. Alleen… de wijzen vinden dat onverstandig en daarom is het verboden. Waaneer de mobs een steeds groter gevaar worden voor de dorpelingen besluiten de wijzen dat het mag. Nou ja als je in de top vijf leerlingen. Hoe je daar in komt werkt zo: je krijgt inplaats van cijfers procenten zoals, 10% voor craften(max is honderd per onderdeel). Door de aantal procenten kom je levels omhoog en de top vijf bestaat uit de kinderen die de hoogste levels hebben. Er dien 150 lleerlingen aan mee en het wordt dus heel spannend en in de klas zit ook nog max, degene die irritant is maar wel slim (trouwens hij leest nog steeds boe de koe). De strijd tussen die twee is groot max had altijd een voorsprong maar die werd verkleind doordat Minus nu van 3 naar 65 procent na 1 toets (voor architectuur) steeg.
Wie is de hoofdpersoon?
Minus.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Minus omdat het me grappig lijkt om te weten hoe hij overleefd.
Waar speelt het verhaal zich af?
In de village.
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is grappig en het gaat over Minecraft.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat het niet altijd even realistisch is als dat het in echt Minecraft is.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik zou het aanraden want het is super grappig, je leert nieuwe tricks en het leest makkelijk.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Alle Minecraft fans.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een antwoord