boekomslag Jeff Kinney - Totaal gesloopt

De familie Botermans krijgt onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd. Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Elise (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk, mooi, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Jeff Kinney
Waar gaat het verhaal over?
De familie Botermans krijgt een erfenis van een tante van de mama. Ze willen het geld hiervan gebruiken om hun huis een beetje op te knappen maar Bram, Rik en Max(de kinderen) die denken er helemaal anders over. Zij willen iets anders doen met het geld. Mama wil een nieuwegrote keuken en nog vele andere dingen. Hierna beginnen ze het huis op te ruimen en gaan ze met wat spulletjes naar de rommelmarkt.

Dan beginnen de verbouwingswerken. Deze werken lopen niet zo goed als verwacht. Ze willen de jacuzzi over het huis met een kraan in een verhuiswagen heffen maar de kraan valt stil en de jacuzzi valt op het huis. Het huis is helemaal verwoest en moet gesloopt worden.

Hierdoor moeten ze verhuizen. Het duurt lang om een nieuw huis te zoeken. Na een tijdje hebben ze het perfecte huis gevonden. Het is een groot huis met veel kamers. Ook is er een groot zwembad. Dat vinden de kinderen het leukste aan het huis. Kopen ze dit huis of gaan ze terug naar hun eigen huis?
Wie is de hoofdpersoon?
Bram
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik wil Bram ontmoeten omdat hij grappig is en zou van alles willen doen.
Waar speelt het verhaal zich af?
thuis
Wat vind je leuk aan dit boek?
alles
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
/
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor mensen die grappige boeken leuk vinden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Geef een antwoord