Ravian woont in het vissersdorp Rotterharing. Zijn vader is schipper en veel op zee, maar eens per jaar komt hij thuis: met de verjaardag van zijn zoon. Wanneer Ravian twaalf wordt en zijn vader niet thuiskomt, beseft hij dat er iets verschrikkelijks moet zijn gebeurd. Samen met zijn beste vriend, Marvin de zeemeeuw, gaat hij op zoek naar zijn vader. Wanneer hij op een aangemeerd schip stuit en het betreedt, ontdekt hij dat het schip vervloekt is door de zee – die iedere week een raadsel fluistert – en dat hij voor altijd daarop zal vastzitten. Aan boord ontmoet hij de veertienjarige Kars en de knorrige, veelal dronken zeerover Bank. Samen moeten ze het raadsel van de zee oplossen om de vloek op te heffen en de vader van Ravian terug te vinden.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, leuk, mooi, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staan prachtige illustraties in gemaakt door Karl James Mountford
Waar gaat het verhaal over?
Een jongen genaamd Ravian hij woont in een vissersdorp en zijn beste vriend heet Marvin de zeemeeuw. Zijn vader Lasse is schipper en en komt met zijn verjaardag altijd thuis maar op zijn twaalfde verjaardag komt hij niet. Ravian gaat zijn vader zoeken en komt per ongeluk op het schip van zeerover Bank terecht. Op het schip rust een vloek als je er eenmaal op zit kom je er nooit meer van af. Op het schip ontmoet Ravian een andere jongen genaamd Kars. Samen gaan ze op zoek naar zijn vader.
Wie is de hoofdpersoon?
Ravian
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Kars omdat ik hem zou willen vragen hoe het was om een jaar lang op het schip van zeerover Bank te zitten.
Waar speelt het verhaal zich af?
Op het schip van Ravians vader
Wat vind je leuk aan dit boek?
Als je er eenmaal in zit kom je er niet meer uit.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat er niet zo heel veel illustraties in staan
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een geweldig boek, een van mijn lievelings!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen van af 9 jaar.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen