boekomslag Jenny Mclachlan - Het land van Raas

Toen Arthur en Roos klein waren, waren ze de helden in het land van Raas, een denkbeeldige wereld waarin ze terechtkwamen door in het opklapbed te klimmen op de zolder van hun opa. In Raas wemelde het van de dingen waar ze dol op waren: zeemeerminnen, ninjatovenaars en avontuur. Maar ook dingen waar ze bang voor waren, waaronder een bijzonder griezelige vogelverschrikker. Inmiddels is de tweeling elf jaar en Raas is slechts een herinnering. Arthur en Roos spelen nu niet meer samen; Roos is te cool en Arthur is verwikkeld in zijn zorgen over school. Maar wanneer hij opa helpt de zolder op te ruimen, is Arthur geschokt als opa in het opklapbed wordt getrokken en verdwijnt. Maakt hij een grapje? Of is Raas… echt?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Nathan (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, leuk, mooi
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
De illustrator is Ben Mantle en de tekeningen zijn mooi.
Waar gaat het verhaal over?
Arthur en Roos gaan tijdens de zomervakantie naar Raas, een fantasie wereld met draken, tovenaar-ninja’s en zeemeerminnen. Om naar de fantasie wereld te gaan hebben ze het vouwbed van hun opa nodig. Wanneer Arthur en Roos in Raas aankomen, krijgen ze een bericht van hun vijand Strokop: Wat zit er in de de doos? In de doos stopte ze dingen waarvoor ze bang waren. Als Strokop de doos in handen krijgt is Raas in groot gevaar. Roos en Arthur beleven nieuwe avonturen waar ze vergeten stukken van Raas tegenkomen. Zullen ze voor Strokop bij de doos zijn. Lees het boek zelf als je het wilt weten wat er gebeurt!
Wie is de hoofdpersoon?
Arthur en Roos
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Ninto willen ontmoeten hij is een tovenaar-ninja, omdat hij op een leuke persoon lijkt, ik zou spelletjes met hem spelen.
Waar speelt het verhaal zich af?
In Raas
Wat vind je leuk aan dit boek?
De avonturen die ze beleven.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat de vrienden van Roos haar niet hadden geholpen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Er zijn 304 pagina’s
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor mensen die magie verhalen leuk vinden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Geef een antwoord