Benjamin Read – De brief om Middernacht (1e recensie)

Midden in de nacht wordt er bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming – en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily’s vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Nore
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
spannend, fantasierijk en speciaal
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Laura Tinder
Waar gaat het verhaal over?
Emelie woont in Londen dicht bij de Big Ben. Wanneer haar moeder verdwijnt en niet meer terug komt, is et enige spoor de tas van haar mama en een brief via de nachtpost. Haar vader, een postbode, vertrekt om in het postkantoor meer informatie te zoeken over de brief, maar hij komt ook niet terug. Emelie maakt zich grote zorgen en samen met egel Vark gaat ze op onderzoek uit. Vanaf ze de deur uitgaat, staat een half beer half mens op haar te wachten. Hij wil haar opeten. Emelie vlucht voor haar leven achter haar vader aan naar het postkantoor. Hij vertelde haar precies waar het was en hoe het eruit zag, maar kon niets vinden. Het enige wat ze vindt is een postkantoor dat in 1912 gesloopt werd. Waar is haar vader dan? Waarover vertelde hij haar dan? De beer zit nog altijd achter haar aan, ze moet snel een schuilplaats vinden! Snel schiet ze een steeg in en probeert met een sleutel die in de tas van haar mama zit een deurtje openen. Precies om middernacht vliegt de deur open en komt ze terecht in de nachtpost. Ze heeft het gevonden en is veilig, hoewel veilig? Ze is terecht gekomen in de magische wereld van het middernachtuur met alle magische wezens die daarbij horen, in de nachtpost. Dan ontdekt ze een kast met haar vaders naam op. Werkt haar vader hier misschien? Ze ontmoet een collega van haar vader, die wet haar te vertellen dat haar vader hier werkt, maar dat hij nogal onbeleefd zijn post verlaten heeft. Meer weet ze niet. Emelies zoektocht gaat verder, maar op straat word ze tegen gehouden door een agent van de nachtwacht in opleiding, genaamd Tarkus.Hij wil haar gevangen nemen omdat ze en vreemdeling is.Voor hij dit kan doen, komt de beer met versterking van een vampier haar achterna. Gelukkig kam daar een poeka, dat is een wezen dat in verschillende dieren kan veranderen, die haar helpt om te ontsnappen met agent Tarkus. Emelie probeert uitteleggen wat ze in Middernachtuur te zoeken heeft en toont alle spullen in de tas van haar mama.Bij het zien van haar mama’s bibliotheekkaart kijkt Tarkus verbaasd. Hij zegt dat een bibliotheekkaart heel zeldzaam is, alleen zeer belangrijke wezens krijgen deze. Ze gaan naar de bibliotheek en daar ziet Emelie dat de bibliotheek niet zomaar een bibliotheek is, maar een dame die alles wat ooit geschreven is beheert. De dame weet Emelie te vertellen dat haar zus,ook wel de Nocturne genoemd, het niet eens is met het plan om de magie te beschermen en waarschijnlijk iets van plan is om dit te verranderen. Eens uit de bibliotheek is daar opnieuw een brief van de nachtpost. daarin staat dat de Nocturne een deal wil sluiten. Ze wil haar moeders halsketting met oude munten in ruil voor haar ouders. Die halsketting heeft de Nocturne nodig om te ontsnappen uit Middernachtuur. Ze spreken af in een Mausoleum, maar die oude feeks bedriegt haar. Ze krijgt haar ouders niet terug en de handlangers dreigen haar in stukken te scheuren.
Wie is de hoofdpersoon?
Emelie
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee omdat er rare wezens in en die wil ik niet ontmoeten
Waar speelt het verhaal zich af?
Londen
Wat vind je leuk aan dit boek?
dat het een mooie kaft heeft
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
/
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
/
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
fantasiefans
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen