Hannah Gold – De laatste beer (1e recensie)

Er leven geen ijsberen meer op Bereneiland. Tenminste, dat is wat Aprils vader haar vertelt als ze voor zijn onderzoek zes maanden naar het noordpoolgebied moeten. Maar op een avond vangt April een glimp op van een beervormige schim aan de horizon. Het is een ijsbeer die daar niet hoort; hij heeft honger, is eenzaam en ver weg van huis. Een beer die iets mist – net als April. Hun ongewone band groeit en April zet alles op alles om haar nieuwe vriend te redden. Zo begint de grootste en belangrijkste reis van haar leven. Een reis om Beer te redden. En misschien wel zichzelf.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Joan (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, interessant, ontroerend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er staan af en toe zwart wit illustratie in het boek. De plaatjes zijn gemaakt door Levi Pinfold. Het zijn plaatjes die wel iets toevoegen aan het verhaal. Je krijgt namelijk wel een beter beeld van de personages.
Waar gaat het verhaal over?
April gaat met haar vader naar een eiland genaamd Bereneiland dat dichtbij de Noordpool ligt. Haar vader gaat de temperaturen opmeten voor de Noorse regering. De naam van het eiland komt doordat er vroeger veel ijsberen op leefde. Nu niet meer. Tenminste dat zegt haar vader. Maar op een avond vangt ze een silhouet van een beer. Ze gaat op onderzoek uit en vind en beer die iets mist net als zij. De ijsbeer heeft honger en hoort niet thuis op Bereneiland. April en de beer krijgen een ongewone band en April doet er alles aan om de ijsbeer weer thuis te brengen.
Wie is de hoofdpersoon?
April
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou graag de ijsbeer willen ontmoeten, omdat hij zo ontzettende liefde schat in het boek was. Het liefst zou ik op zijn rug rijden. En hem haverkoeken met een dikke laag pindakaas voeren.
Waar speelt het verhaal zich af?
Op Bereneiland
Wat vind je leuk aan dit boek?
De beer en het meisje hebben een bijzondere band en er zitten heel veel dingen in die je zelf ook zou willen beleven. Het boek is ook niet te lang en heeft een leest vlot waardoor je ook zin hebt om de hele tijd door te lezen.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Eigenlijk zijn er geen minpunten. Het boek is gewoon heel goed geschreven!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik zou zeggen lees het boek!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen van 10 tot 12 jaar die van avontuur en dieren houden.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen