‘De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt.Een heel continent nog wel: Terra Ultima.’ En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek. De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof. Terra Ultima zorgde al voor opwinding binnen de wetenschap. Maar nu kan iedereen kennis maken met het onbekende werelddeel. Speciaal voor dit boek kreeg Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, toegang tot het archief van Deleo. Hij maakte een representatieve selectie van prenten en aantekeningen, zodat iedereen zich een beeld van dit fascinerende, nieuwe werelddeel kan vormen.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Aron (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend van mijn juf
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Raoul Deleo
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een ontdekkingsreiziger die een nieuw continent heeft ontdekt genaamd terra ultima. Hij ondekt allemaal nieuwe dier soorten hier is een voorbeeld: de tucanogemina Carcinoforma, dat is een toekan en een krab door elkaar .
Wie is de hoofdpersoon?
Raoul Deleo
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Toekan tweeling krab omdat hij er vest wel apart uitziet. en ik er een foto zou van willen maken en ik de enige ben met dat dier op de foto.
Waar speelt het verhaal zich af?
In Terra Ultima
Wat vind je leuk aan dit boek?
Er wordt veel fantasie in gebruikt en je ziet dieren die je nooit zelf kunnen bedenken.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Af en toe staan er saaie stukjes tekst in.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor mensen van dieren houden en veel fantasie hebben.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Geef een reactie