Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke werkdag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft schrijver Angelique Haak antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Als thrillerschrijfster ben ik dol op het lezen van thrillers, maar vooral in de zomervakantie neem ik altijd graag de tijd voor uitstapjes naar andere genres, zoals romans.

Een roman die al een poosje op mijn ‘wil-ik-lezen-lijst’ staat, is De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson. Toen ik een poosje geleden een interview met deze schrijver zag, werd ik meteen aangesproken door zijn humoristische antwoorden en werd ik daardoor ook razend benieuwd naar zijn bestseller.

En omdat ik het thrillerlezen natuurlijk toch niet helemaal kan laten, staat er ook een thriller op mijn verlanglijst voor deze zomer, namelijk Dodelijke Cocktail van Crime Compagnie collega Nadine Barroso (verschijnt 2 augustus). Alleen de zomerse cover is voor mij al genoeg om dit boek aan het strand te willen lezen en ik weet zeker dat de inhoud ook niet teleur zal stellen.

Kortom: het wordt voor mij een heerlijke leeszomer! 😊

Over het boek

klik op een boekomslag voor meer informatie over het boek

Jonas Jonasson – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken. Vanaf het moment dat hij het bejaardentehuis verlaat, wordt De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween een soort roadtrip waarbij de lezer de avonturen van de 100-jarige meemaakt. Memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis passeren de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

Nadine Barroso – Dodelijke cocktail
Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Maar wat zo mooi begon, eindigde in een nachtmerrie: slechts vier van hen keerden terug naar huis. Wanneer Charlie jaren later een oude ansichtkaart ontvangt, wordt ze in een keer teruggeworpen in de tijd. Al twintig jaar lang dragen zij en haar oude vriendengroep een duister geheim met zich mee. Maar wie probeert hun zorgvuldig opgebouwde levens te ontwrichten en hen ervan te overtuigen terug te gaan naar de plek waar het allemaal begon?

Geef een reactie