Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Bianca Mastenbroek antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Ik wil deze zomer Dit is geen dagboek van Erna Sassen gaan lezen. Ik heb al zoveel goede dingen over dit boek gehoord, dat ik er echt heel erg nieuwsgierig naar geworden ben. De auteur schijnt ‘rauw’ te schrijven en daar hou ik van. Ze heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept met haar boeken, maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen. Daar moet dus snel verandering in komen! Ik kan niet wachten om mee te gaan leven met hoofdpersoon Bou.

Over het boek

klik op het boekomslag voor meer informatie over het boek

Erna Sassen – Dit is geen dagboek
Een paar jaar na het overlijden van zijn moeder wordt de 16-jarige Boudewijn ‘ziek’. Hij is totaal apathisch en komt zijn bed niet meer uit. Zijn vader stelt hem voor de keuze: ‘Vanaf nu schrijf je elke dag een stukje in dit schrift en je luistert elke dag naar tenminste één van deze cd’s. Zo niet, dan laat ik je opnemen.’ Bou begint met forse tegenzin aan zijn ‘strafwerk’, maar gaandeweg blijkt het schrijven een uitlaatklep.

Geef een reactie