Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke werkdag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Conny Schelvis antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Conny Schelvis is boekblogger en recensent voor Boekenbijlage en de Facebook-groep Kinderboeken & YA.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Ik heb de ongekende luxe een enorme stapel ongelezen boeken te hebben. Deels recensie exemplaren en deels eigen aanschaf. In mijn vakantie probeer ik meer eigen boeken te lezen maar omdat ik vaak boeken bewust aanvraag is een recensie boek ook nooit een straf. Nadeel van zo’n stapel is de keuze stress, welke eerst? Vaak lees ik ook meerdere boeken tegelijk.

Het boek wat bovenop mijn stapel ligt om deze zomer zeker te lezen is ” veelvuldig en alleen” van Anjet Daantje.

Eigenlijk was ik meteen verliefd op de cover en wist dit wil ik lezen. Dat heb je wel eens. Ik heb nog nooit eerder iets van haar gelezen maar wie dit wel deed was enthousiast.

Het gegeven van het verhaal : iemand die al zeven jaar in bed ligt en zich ogenschijnlijk vrijwillig dit zichzelf heeft opgelegd maakt nieuwsgierig. De aanleiding blijkt door herinneringen anders te zijn.

Het menselijk geheugen is bijzonder en onbetrouwbaar. Dit speelt een grote rol en intrigeert mij.

Voor dit boek ga ik zeker even lekker zitten zodra mijn vakantie van start gaat

Over het boek

klik op een boekomslag voor meer informatie over het boek

Anjet Daanje – Veelvuldig en alleen
Daan ligt al zeven jaar in bed, maar hij is niet ziek. Hij heeft zich vrijwillig in zijn kamer teruggetrokken. Hij kijkt televisie, luistert muziek, leest en elke dag komen er vrienden op bezoek om hem over hun leven te vertellen. In hun overzichtelijke verhalen is de wereld mooi, begrijpelijk, flexibel, en vooral veilig ver weg. Hoewel Daan doet voorkomen alsof hij alleen uit intellectuele overwegingen in bed blijft, is er een reden van grotere betekenis. Door een op het eerste gezicht onbelangrijke beslissing van hem, is er zeven jaar geleden iets vreselijks gebeurd, en nu is hij bang voor de consequenties die zijn daden kunnen hebben. Aan de hand van zijn eigen herinneringen probeert hij de aanleiding en de gevolgen van die fatale beslissing te achterhalen. Maar hoe meer zijn bezoekers hem vertellen, en hoe dieper hij in zijn geheugen graaft, des te ongrijpbaarder de waarheid wordt. Tot de geschiedenis zich lijkt te herhalen.

ik heb de foto’s van Conny Schelvis gekregen om te gebruiken bij dit blog

Geef een reactie