Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke werkdag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Isabelle Gielen antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Isabelle Gielen schrijft beginnende leesboeken.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Deze zomer wil ik het boek ‘Eén mens is genoeg’ van Els Beerten lezen. Ik heb al enkele boeken van haar gelezen. Ik hou van haar personages. Ze raken me iedere keer.

De rest van ons leven’ dat nu op de shortlist voor de Thea Beckmanprijs staat, vond ik een heel ontroerend boek. ‘Allemaal willen we de hemel’ heb ik net uit. Als ik een boek echt goed vind, lees ik het meer dan een keer. ‘Allemaal willen we de hemel’ mag deze zomer zeker mee op vakantie! 

Over het boek

klik op een boekomslag voor meer informatie over het boek

Els Beerten – Allemaal willen we de hemel
Vlaanderen, Tweede Wereldoorlog. Jef en zijn vriend Ward raken geïnteresseerd in de strijd tegen de Russen, die volgens de nationalisten een groter gevaar voor Vlaanderen zijn dan de Duitse bezetters. Uiteindelijk meldt alleen Ward zich aan voor het Oostfront, waar hij deel uitmaakt van de Vlaamse SS. Jef blijft thuis en wordt als held vereerd, omdat hij mensen van het verzet heeft gered. Afwisselend geven vier ik-vertellers – Jef, Ward, Jefs zus Ré-en kleine broertje Remi – hun kijk op de gebeurtenissen. Zo wordt duidelijk dat goed en kwaad, dader en slachtoffer geen vaste grootheden zijn.

Els Beerten – Eén mens is genoeg
In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verdoken tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort, besluiten ze elders een nieuw leven te beginnen. In Een mens is genoeg hebben de hoofdrolspelers bitter weinig vat op hun eigen leven. Omstandigheden maken of kraken hun dromen. Maar vriendschap vermag veel.

ik heb de foto van Isabelle Gielen gekregen om te gebruiken bij dit blog

Geef een reactie