Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Marlies Verhelst antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’. Marlies Verhelst schrijft boeken voor verschillende leeftijden, van prentenboeken tot boeken voor kinderen die lezen moeilijk vinden.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Op het symposium dat de Auteursbond half juni voor kinderboekenschrijvers organiseerde, ontmoette ik Angelique van Dam. Ik kende haar wel van haar kinderboeken en van social media, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Zij vertelde over haar boek ‘Blauw brengt ongeluk’. Het boek gaat over Elif die opgroeit met weinig geld. Ik had ook al gehoord dat het boek positieve besprekingen had ontvangen.

Toen Angelique vertelde dat er ook een luisterboek van is, was ik nog nieuwsgieriger. Zij had inspraak gehad in de voorlezer die gekozen wordt. Het boek is in de ik-vorm geschreven, vanuit Elif. Dan leek het Angelique fijn als de voorlezer ook jeugdig overkwam. Ik heb al een klein stukje beluisterd en ik snap de keuze voor Nicoline Pouwer als voorlezer heel goed!

Ik ga nu weer verder luisteren! Het verhaal raakt me!

Over het boek

klik op het boekomslag voor meer informatie over het boek

Angelique van Dam – Blauw brengt ongeluk
Bij Elif thuis is er weinig geld. Dat vertelt ze aan niemand. Op school vertellen de andere kinderen over hun vakantie: over pretparken, zwembaden en vliegreizen. Elif is thuisgebleven. Maar fantasie is gratis. Met haar ogen dicht op de fiets is het net alsof ze in een achtbaan zit. Dan geeft Coco een groot feest en de hele klas is uitgenodigd, ook Elif. Maar hoe kan ze naar dat feest zonder cadeautje?

de foto’s heb ik van Marlies Verhelst gekregen om te gebruiken bij dit blog

Geef een reactie