Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Mathilde Talens antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Mathilde is de oprichter en eigenaar van Ikvindlezenleuk & IkvindlezenNIETleuk. Ze is verslaafd aan lezen en wil haar enthousiasme voor lezen graag delen met de hele wereld.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Mijn vriend en ik wonen deze zomer tijdelijk in Antwerpen, totdat ons nieuwe appartement in Rotterdam eindelijk opgeleverd wordt. Niet al te ver van ons tijdelijke woonplek ligt de Cogels-Osylei, een straat met alleen maar mooie huizen in Art Nouveau-stijl. Het ene huis is nog mooier dan het andere. Het boek dat ik deze zomer wil lezen speelt zich af in deze mooie straat, aan het begin van de vorige eeuw, toen deze huizen gebouwd werden. Ik ben heel benieuwd naar de mensen die dit soort mooie huizen konden laten bouwen. Het huis waar dit boek over gaat bestaat nog steeds.

het boek lenen via de Onlinebibliotheek
andere mooie huizen in de straat
in het midden het huis uit het boek
het dakterras waar ik wil lezen

Over het boek

klik op het boekomslag voor meer informatie over dit boek

Dirk Van Boxem – Morgenster
Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de zwierige krullen en ornamenten die stilaan vorm krijgen, meanderen ook de levens van de drie: Jos, die steeds meer voor Anna begint te voelen, Heinz, die blijft pendelen tussen Antwerpen en zijn thuisstad Hamburg, en Anna, die als vrouw haar weg zoekt in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door mannen.

ik heb deze foto’s zelf gemaakt

Geef een reactie