Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2023): Marianne Verhallen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke werkdag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Marianne Verhallen antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Marianne Verhallen is uitgever bij uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Deze uitgeverij geeft boeken uit in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands voor jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen. Dit zijn zowel nieuwe boeken als hertalingen van romans en jeugdboeken.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Ik ga deze zomer Burgzorgs Blik lezen.
Ik schrok toen ik de cover van het boek zag. Ik las de recensie van Ruben Rodriquez en dacht, wat is mijn mening over dit boek?
Wordt vervolgd. 

Over het boek

klik op een boekomslag voor meer informatie over het boek

Ricardo Burgzorg – Burgzorgs blik
De fascinerende verzameling van Ricardo Burgzorg laat zien hoe zwarte mensen zijn afgebeeld in prentenboeken en beeldverhalen van 1900 tot nu. De plaatjes zijn vaak roerend en schitterend, maar soms ook verontrustend of schokkend, vanwege de karikaturen of het onverholen racisme. In zeven thematische hoofdstukken beschrijft Arjan Peters wat we zien, wat dit zegt over de manier waarop er veelal naar zwarte mensen gekeken werd en hoe die beeldvorming pas in de laatste decennia in gunstige zin is veranderd. ‘Burgzorgs blik’ is een enerverende, leerzame en kleurrijke confrontatie.

ik heb de foto van Marianne Verhallen gekregen om te gebruiken bij dit blog