Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Dit mag van alles zijn: een jeugdboek, een roman of een non-fictieboek. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke werkdag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft illustrator Sophie Pluim antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Ik lees deze zomer de strip ‘shuna’s story’ door de Japanse Hayao Miyazaki. Miyazaki heeft super prachtige prijswinnende animatie films geregisseerd die ik niet vaak genoeg kan zien. Deze strip tekende hij voor zijn grote werken en er schijnt veel in te zitten dat terug te zien is in zijn films. 

Als beeldmaker is het altijd interessant om beeldverhalen te lezen. Deze van Miyazaki is prachtig getekend en ik ben heel benieuwd naar zijn vertelstijl in stripverhaal vorm. En of ik daar wat van herken uit zijn films. 

De strip is helemaal in kleur, wat niet vaak voor komt bij Manga’s. Net als dat het een stand-alone is, ook zeldzaam bij Manga’s. Maar wat ik enorm waardeer.

Het is een fantasierijk verhaal geïnspireerd op een Tibetaanse folklore. Het ziet er prachtig uit. Het heeft alle ingrediënten waar ik van hou. 

Over het boek

klik op een boekomslag voor meer informatie over het boek

Hayao Miyazaki – Shuna’s Journey
Shuna, the prince of a poor land, watches in despair as his people work themselves to death harvesting the little grain that grows there. And so, when a traveler presents him with a sample of seeds from a mysterious western land, he sets out to find the source of the golden grain, dreaming of a better life for his subjects. It is not long before he meets a proud girl named Thea. After freeing her from captivity, he is pursued by her enemies, and while Thea escapes north, Shuna continues toward the west, finally reaching the Land of the God-Folk. Will Shuna ever see Thea again? And will he make it back home from his quest for the golden grain

de foto’s heb ik van Sophie Pluim gekregen om te gebruiken bij dit blog

Geef een reactie