De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich eenzaam.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik koos dit boek uit om te lezen en erover te schrijven op mijn blog voor de Nederlandse Kinderboekenweek “Bij mij thuis”. Ik wil hierna graag ook het boek dat Dave Eggers schreef, “The Wild Things” een keer lezen/bespreken.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, interessant, ontroerend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Maurice Sendak schreef én tekende dit verhaal
Waar gaat het verhaal over?
Max is een klein jongetje dat het thuis nogal bont maakt: Hij trekt zijn wolvenpakje aan, en zit dan achter de hond aan, en dreigt ermee zijn ouders op de vreten! Zijn moeder stuurt hem daarop zonder eten naar bed… Op zijn kamer groeit een bos, en Max reist helemaal naar het land waar de Maximonsters wonen.
Wie is de hoofdpersoon?
Max in zijn wolvenpakje natuurlijk!
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
/
Waar speelt het verhaal zich af?
“Max en de Maximonsters speelt zich af in het bos, op zee in Max’ eigen bootje en uiteindelijk in het land van de Maximonsters totdat… Max reist wel een jaar rond…
Wat vind je leuk aan dit boek?
Dit is een subliem boek, vol details en (niet) enge monsters. Het spel dat Sendak met zijn lezers en kijkers speelt is en blijft zorgen voor verwondering.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Dat het nu alweer uit is. (maar ik het kan lezen, en herlezen, en lezen en herlezen…)
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Max en de Maximonsters is een boek voor iedereen. Voor de volwassene die het (voor)leest, voor het kind op schoot dat met grote ogen naar Max of naar de monsters die hij ontmoet kan kijken, en daar misschien een beetje bang voor wordt, maar dan kan ontdekken dat het wel weer goedkomt, of de veiligheid van een volwassene rond zich weet. Het boek laat zien dat het helemaal O.K is om als kind boos te zijn en dan op te gaan in je eigen fantasiewereld.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
zie boven.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen