Zilver woont met zijn ouders en zusje in een klein, slecht onderhouden rijtjeshuis… tenminste, dat denkt iedereen. In werkelijkheid hebben zijn ouders jaren geleden de loterij gewonnen: ze zijn multimiljonair! Dat houden ze echter angstvallig geheim voor de buitenwereld. Onder hun doodgewone rijtjeshuis heeft de familie een ongelooflijke villa met een subtropisch zwemparadijs, een dierentuin en een achtbaan. Maar wat heb je daaraan als je het met niemand kunt delen? Zilver vertelt zijn geheim stiekem toch aan zijn beste vriend. Als ze ontdekken dat er inbrekers zijn, bedenken Zilver en Lennon een plan om hen in de val te laten lopen.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Sterre (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, leuk, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
De illustrator is: Micky Dirkzwager. Ik vind de illustraties leuk en ze passen bij het verhaal.
Waar gaat het verhaal over?
Zilver woont met zijn familie in een klein, slecht onderhouden huis. Dat denkt iedereen. Eigenlijk hebben de ouders van Zilver een paar jaar geleden de loterij gewonnen. Met dat geld hebben ze een heel onderhuis gebouwd. Niemand mag weten dat het onderhuis bestaat, alleen de familie zelf. Maar gebeurt dat ook?
Wie is de hoofdpersoon?
Zilver
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Zilver en de familie. Dan zou ik in het onderhuis gaan om het te ontdekken en alles uit te proberen.
Waar speelt het verhaal zich af?
De beste vriend van Zilver, Lennon. Weet van het geheim en vervolgens werkt de vader van Lennon bij Zilver thuis. De vader van Lennon heeft vroeger in de gevangenis gezeten, dus dat beloofd niet veel goeds. De vader van Lennon probeert het geld te stelen van de familie, maar dat lukt niet. Hij wordt betrapt en legt alles uit. Er is nog veel meer, maar dat begrijp je als je het boek zelf leest!
Wat vind je leuk aan dit boek?
Het is spannend en ik zou het zelf ook graag willen hebben.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind eigenlijk alles wel leuk aan het boek!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen van 10-13 jaar
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een reactie