Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2024): Babs

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Voor het vierde jaar stel ik deze vraag aan boekenliefhebbers (schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers), bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en lezers). Tijdens de zomer (vanaf 1 juli) deel ik de antwoorden op de website van Ikvindlezenleuk. Alle antwoorden vind je op deze pagina. Daar vind je ook het vragenformulier als je zelf mee wilt doen.

Vandaag geeft Babs antwoord op deze vraag. Babs is leerkracht/docent en lezer.

Deze boeken wil ik deze zomer lezen

Keeper of the lost cities van Shannon Messenger (serie), diverse trilogieën van Robin Hobb, soms wat thrillers en young adults tussendoor, maar vooral heel veel fantasy. Ik ga niet op vakantie, kijk nauwelijks tv en heb dus zeeën van tijd om me onder te dompelen in boeiend leesvoer.

Meer informatie

Shannon Messenger – Keeper of the lost cities
Twelve-year-old Sophie Foster has a secret. She is a Telepath, and has the power to hear the thoughts of everyone around her – something that she’s never spoken about, even to her own family. But everything changes the day she meets Fitz, a mysterious boy who also reads minds. She discovers there’s somewhere she does belong, and staying where she is will put her in grave danger. In the blink of an eye, Sophie is forced to leave behind everything and start a new life in a magical world.  Sophie has new rules to learn, and not everyone is thrilled with her “homecoming”. There are secrets buried deep in Sophie’s memory, secrets that other people desperately want. Would even kill for…