Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2024): Diet Groothuis

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Voor het vierde jaar stel ik deze vraag aan boekenliefhebbers (schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers), bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en lezers). Tijdens de zomer (vanaf 1 juli) deel ik de antwoorden op de website van Ikvindlezenleuk. Alle antwoorden vind je op deze pagina. Daar vind je ook het vragenformulier als je zelf mee wilt doen.

Vandaag geeft Diet Groothuis antwoord op deze vraag. Diet is schrijver, dichter en lezer. Je kunt haar volgen via haar website.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Eenbeen van Thijs Goverde. Een verrassende, niet-topzware toekomstroman annex coming-of-age-verhaal met veel herkenbare elementen uit onze tijd waardoor het verhaal heel dichtbij voelt. Enorm knap hoe Goverde alles samenbrengt in dit verhaal en de zorgen die de meesten van ons hebben weet te verwerken tot een fijn en lekker leesboek.

Meer informatie

Thijs Goverde – Eenbeen
Soldaten die gewond terugkeren van de oorlog, worden ondergebracht bij boerenfamilies. Bij de 13-jarige Roosmarijn is de teleurstelling groot als de mopperende Memet bij hen in huis komt. Hoe graag zou zij hem ruilen voor de soldaat van de buren! Deze Sam, om voor de hand liggende redenen Eenbeen genoemd, is innemend, vriendelijk en een vat vol levenswijsheid, en Roos valt als een blok voor hem. Maar Eenbeen draagt grote geheimen met zich meeā€¦