Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2024): Jeroen

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Voor het vierde jaar stel ik deze vraag aan boekenliefhebbers (schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers), bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en lezers). Tijdens de zomer (vanaf 1 juli) deel ik de antwoorden op de website van Ikvindlezenleuk. Alle antwoorden vind je op deze pagina. Daar vind je ook het vragenformulier als je zelf mee wilt doen.

Vandaag geeft Jeroen antwoord op deze vraag. Jeroen is leerkracht/docent.

Deze boeken wil ik deze zomer lezen

‘Donder’ van Neal Shusterman, het derde deel uit de Zeis-trilogie. Deel 1 en 2 van deze YA-trilogie heb ik vorig jaar in de zomer met veel plezier gelezen. Spannende (jeugd)boeken over een dystopische wereld waarin de natuurlijke dood niet langer bestaat. De populatie wordt op peil gehouden door Zeisen, aangewezen en opgeleide personen met een brevet om te doden. Ik ben benieuwd hoe het verhaal uiteindelijk gaat eindigen.

Meer informatie

Neal Shusterman – Donder
Citra en Rowan zijn verdwenen. Endura is gezonken. Terwijl de aarde nog naschokt van de Grote Resonantie, keert de Cumulus de bevolking de rug toe. Zeis Goddard lijkt vrij baan te hebben in zijn streven naar totale heerschappij. Of is er toch nog iemand die hem kan tegenhouden? Het antwoord ligt in de Toon, de Tol en de Donder.