Welkom

De informatie op deze pagina is voor leerlingen van de basisschool. Je vindt hier links naar recensies en naar andere interessante websites.

 

Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat jou leuk lijkt? Het is ook erg lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vrienden leuk vinden vind jij misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag om hulp bij je leerkracht, de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Hieronder kun je zoeken op genre, jaartal, leeftijd, soort boek en taal. Andere zoekonderwerpen vind je hier.

 

Overzichten

Lezen voor de lijst (onderbouw)

instapniveauniveau 1niveau 2niveau 3niveau 4

Lezen voor de lijst (bovenbouw) – deze overzichten zijn nog niet compleet

niveau 1, niveau 2, niveau 3, niveau 4, niveau 5, niveau 6

Graphic novels voor de leeslijst

Voorleesfragment

boeken voor 6+, boeken voor 8+, boeken voor 10+, boeken voor 12+, boeken voor 15+, boeken voor 18+

Boekensushi: sinds november plaats ik elke dag informatie over een boek met het boekomslag, met daarbij de vraag ‘Zou je dit boek willen lezen of niet?’ Stem je ook mee? Het boek van vandaag vind je rechts van deze pagina.

 

Heb jij dit boek gelezen?

Vertel wat jij van dit boek vindt

Om zelf een recensie te schrijven hoef je alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Met jouw mening over een boek help je andere jongeren om een leuk boek te vinden.

 

Lees een boek

 

Boekenprijzen

EigenWijsPrijs

Griffels en Penselen

Hotze de Roosprijs

KJV

Kinderboekenweek

Kinderjury

 

Interessante websites

E-boeken lezen via de Bibliotheek

Jeugdbieb

Jeugdbibliotheek

Kinderjury

Leesfeest

Luisterbieb

 

 

 

2 Responses

  1. Ellis

    Hoi!
    Wat een leuke website! Is het ook mogelijk hier boeken die in eigen beheer maar wel professioneel zijn uitgegeven te laten recenseren of te presenteren?

    Vriendelijke groet,
    Ellis

Geef een reactie