Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat jou leuk lijkt? Het is ook erg lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vrienden leuk vinden vind jij misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag om hulp bij je leerkracht, de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek.

Deel jouw mening over een boek

Om zelf een recensie te schrijven hoef je alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt. Het kost je ongeveer 10 minuten om deze vragen te beantwoorden. Via de knop hieronder kom je bij het recensieformulier. Met jouw mening over een boek help je andere jongeren om een leuk boek te vinden.

Lees een boek

Als je lezen niet zo leuk vindt en voor school een boek moet lezen is dat verschrikkelijk. Ik daag je uit om elke dag 15 minuten te lezen (bijvoorbeeld voordat je gaat slapen). Voor je het weet heb je een boek uit. Bekijk het filmpje en doe mee…

Boekenprijzen

Interessante websites

Geef een antwoord