Via deze pagina kun je recensies lezen over boeken voor jongeren vanaf 12 jaar. Natuurlijk mag je deze boeken ook lezen als je ouder of jonger bent. Alle leeftijden op deze website zijn ‘vanaf’-leeftijden, en dat betekent dat je altijd boeken voor jongere kinderen mag blijven lezen. Als een boek te moeilijk is leg je het gewoon weer aan de kant. Het belangrijkste is dat lezen leuk is!

Recensies zijn meningen over een boek of stripboek. Het lezen van een recensie kan iemand helpen om een leuk boek uit te kiezen. Hoe meer recensies hoe beter! Een recensie geeft maar de mening van 1 persoon. Jij kunt een boek geweldig vinden en er 5 sterren voor geven, terwijl iemand anders het boek maar 1 of 2 sterren geeft. Kijk altijd zelf of een boek je leuk lijkt door bijvoorbeeld de samenvatting te lezen.

klik hier voor alle boeken voor 12+

Boeken per onderwerp

De plaatjes hieronder zie je op het boek als ze bij de bibliotheek in de kast staan. Ze vertellen je wat voor soort boek het is. Klik op een plaatje om alle boeken van dat genre te zien.

ikvindlezenleuk genre avonturenverhaal
ikvindlezenleuk genre informatief
ikvindlezenleuk genre sociaal verhaal
ikvindlezenleuk genre detective
ikvindlezenleuk genre oorlog en verzet
ikvindlezenleuk genre sport
ikvindlezenleuk genre dieren
ikvindlezenleuk genre psychologisch verhaal
ikvindlezenleuk genre sprookjes
ikvindlezenleuk genre geschiedenis
ikvindlezenleuk genre romantisch verhaal
ikvindlezenleuk genre thriller
ikvindlezenleuk genre griezelverhaal
ikvindlezenleuk genre school
ikvindlezenleuk genre zeeverhaal
ikvindlezenleuk genre humor
ikvindlezenleuk genre science fiction & fantasy
ikvindlezenleuk zonder genre

IkvindlezenNIETleuk

Op mijn website Ikvindlezennietleuk vind je veel meer leestips voor 12+. Daar kun je ook zoeken op boeken die passen bij jouw schooltype. Ik wens je veel leesplezier!

Zelf een recensie schrijven?

Een recensie schrijven voor Ikvindlezenleuk is makkelijk. Je hoeft alleen maar een paar vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt.

Schrijf ook een recensie

Icoontjes gemaakt door Freepik  van www.flaticon.com