Welkom

De informatie op deze pagina is voor boekenmakers (schrijvers, illustratoren, vertalers en uitgevers).

Zoek een boek

Op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Hieronder kun je zoeken op genre, jaartal, leeftijd, soort boek en taal. Andere zoekonderwerpen vind je hier.

Overzichten

Lezen of niet?

Ik plaats elke week informatie over een boek met het boekomslag, met daarbij de vraag ‘Zou je dit boek willen lezen of niet?’ Stem je ook mee? Het boek van deze week vind je rechts van deze pagina. Meer informatie (en eerdere boeken die in deze rubriek stonden) vind je hier.

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Schrijf zelf een recensie

Om zelf een recensie te schrijven hoeven leerlingen alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat ze gelezen hebben. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Door een recensie te schrijven helpen jouw leerlingen andere kinderen en jongeren om een leuk boek te vinden.

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Lees elke dag

Als je lezen niet zo leuk vindt en voor school een boek moet lezen is dat verschrikkelijk. Ik daag je uit om elke dag 15 minuten te lezen (bijvoorbeeld voordat je gaat slapen). Voor je het weet heb je een boek uit. Bekijk het filmpje en doe mee…

Informatie op deze website

Boekenprijzen

Interessante websites