Elk jaar is de Kinderboekenweek in de eerste week van oktober. Elk jaar heeft een thema waarbij de organisatie leestips (kerntitels) geeft. Verder is er het Kinderboekenbal en daar worden de Gouden Griffels uitgereikt. Voor informatie over Griffels en Penselen kijk je hier.

2019

Het thema voor de Kinderboekenweek is ‘Reis mee’, waarbij voertuigen centraal staan. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Anna Woltz. Astronaut André Kuipers en illustrator Natascha Stenvert maken het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.

2018

Het thema voor de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Vriendschap’ met als motto ‘Kom erbij!’ Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Jozua Douglas en Milja Praagman maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

2017

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is ‘Gruwelijk eng!’. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Janneke Schotveld. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is van Maranke Rinck en Martijn van der Linden.

Kinderboekenweekfeest bij Bol.com

2016

Kinderboekenweekfeest bij Bol.com

2015

Kinderboekenweekfeest bij Bol.com

2014

Kinderboekenweekfeest bij Bol.com

2013