Kinderboekenweek

Elk jaar is de Kinderboekenweek in de eerste week van oktober. Elk jaar heeft een thema waarbij de organisatie leestips (kerntitels) geeft. Verder is er het Kinderboekenbal en daar worden de Gouden Griffels uitgereikt. Voor informatie over Griffels en Penselen kijk je hier.

2023

Het thema van dit jaar is Bij mij thuis. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Sanne Rooseboom. Yvonne Jagtenberg maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek

2022

Het thema van dit jaar is Gi-ga-groen!, over natuur. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Andy Griffiths. Marije Tolman maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2021

Het thema van dit jaar is Worden wat je wil, over beroepen. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Bette Westera. Mark Janssen maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2020

Het thema van dit jaar is En toen?, over geschiedenis. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Arend van Dam. Mylo Freeman maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2019

Het thema van dit jaar is Reis mee!, over voertuigen. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Anna Woltz. André Kuipers en Natascha Stenvert maakten het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2018

Het thema van dit jaar is Kom erbij!, over vriendschap. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Jozua Douglas. Milja Praagman maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2017

Het thema van dit jaar is Gruwelijk eng!. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Janneke Schotveld. Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2016

Het thema van dit jaar is Voor altijd jong!, waarbij opa’s en oma’s centraal staan. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Dolf Verroen. Floor Rieder maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2015

Het thema van dit jaar is Raar, maar waar!, over natuur, wetenschap en techniek. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Simon van der Geest. Mies van Hout maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2014

Het thema van dit jaar is Feest!. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Harm de Jonge. Marit Törnqvist maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.

2013

Het thema van dit jaar is Klaar voor de start!, gericht op sport en spel. Het Kinderboekenweekgeschenk is geschreven door Harmen van Straaten. Loes Riphagen maakte het prentenboek van de Kinderboekenweek.