logo Kinderjury

Elk jaar in het voorjaar is het tijd voor de Kinderjury. Er worden 12 kinderen geïnstalleerd als senaatslid. Deze kinderen moeten veel reclame maken voor de Kinderjury en zorgen dat zoveel mogelijk kinderen stemmen op hun favoriete boek van het jaar ervoor. Verder lezen zij de vijf meest favoriete boeken voor beide leeftijdsgroepen (6-9 jaar & 10-12 jaar). Tijdens de Kinderboekenparade maakt de senaat bekend welke twee boeken de prijs van de Kinderjury winnen.

Hoe werkt het stemmen?

Elk jaar wordt de Prijs van de Kinderjury uitgereikt aan het boek dat de meeste stemmen heeft gekregen van kinderen. Je kunt zelf stemmen op jouw favoriete 3 boeken. Ga naar de website van de Kinderjury en kies voor ‘stemmen’. Je ziet dan allemaal boekomslagen. Dat zijn de leestips van de Kinderjury. Als je wilt stemmen op een boek uit deze lijsten dan klik je op het omslag en geef je aan of je dit boek op plaats 1, 2 of 3 zet.

Maar… je mag ook stemmen op boeken die niet in deze lijsten staan. Dan ga je naar het lijstje links op de pagina waar ‘Mijn top 3’ boven staat. Je klikt op het potloodje en vult dan de schrijver en de titel van het boek in waarop je wilt stemmen. Op nummer 1 zet je natuurlijk het boek dat je het leukste vond. Het boek moet vorig jaar voor het eerst zijn uitgebracht. Het jaartal staat voorin het boek, bij de naam van de uitgeverij.

2019

Dit jaar hebben bijna 30.000 kinderen gestemd op hun favoriete boek

2018

Meer dan 25.000 kinderen hebben dit jaar gestemd

2017

2016

2015

2014

2013

Eerdere winnaars (sinds 1988)

logo komt van de website van de Kinderjury