De informatie op deze pagina is voor basisschoolleerkrachten. Docenten Nederlands kunnen informatie vinden op mijn andere website IkvindlezenNIETleuk

Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek voor je leerlingen? Het is lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat de ene leerling leuk vindt vindt de andere leerlingen misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag je leerling wat hij/zij leuk vindt om te doen en zoek dan een boek dat bij deze interesse past. Daarnaast kun je om advies vragen bij de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Je kunt uitgebreider zoeken naar boeken (bv. met steekwoorden of leeftijd) via dit zoekformulier.

Schrijf zelf een recensie

Om zelf een recensie te schrijven hoeven leerlingen alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat ze gelezen hebben. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Door een recensie te schrijven helpen jouw leerlingen andere kinderen en jongeren om een leuk boek te vinden.

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Boekenprijzen

Interessante websites

Geef een reactie