Welkom

De informatie op deze pagina is voor leerkrachten van basisschool en middelbare school.

Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek voor je leerlingen? Het is lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat de ene leerling leuk vindt vindt de andere leerlingen misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag je leerling wat hij/zij leuk vindt om te doen en zoek dan een boek dat bij deze interesse past. Daarnaast kun je om advies vragen bij de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Hieronder kun je zoeken op genre, jaartal, leeftijd, soort boek en taal. Andere zoekonderwerpen vind je hier.

Overzichten

Lezen of niet?

Ik plaats elke week informatie over een boek met het boekomslag, met daarbij de vraag ‘Zou je dit boek willen lezen of niet?’ Stem je ook mee? Het boek van deze week vind je rechts van deze pagina. Meer informatie (en eerdere boeken die in deze rubriek stonden) vind je hier.

Schrijf zelf een recensie

Om zelf een recensie te schrijven hoeven leerlingen alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat ze gelezen hebben. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Door een recensie te schrijven helpen jouw leerlingen andere kinderen en jongeren om een leuk boek te vinden.

ikvindlezenleuk knop recensie schrijven langwerpig

Lees een boek

Als je lezen niet zo leuk vindt en voor school een boek moet lezen is dat verschrikkelijk. Ik daag je uit om elke dag 15 minuten te lezen (bijvoorbeeld voordat je gaat slapen). Voor je het weet heb je een boek uit. Bekijk het filmpje en doe mee…

Boekenprijzen

Interessante websites

Geef een reactie