Welkom

De informatie op deze pagina is voor leerlingen van de middelbare school. Je vindt hier links naar recensies, leestips en naar andere interessante websites.

 

Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat jou leuk lijkt? Het is ook erg lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vrienden leuk vinden vind jij misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag om hulp bij je leerkracht, de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Hieronder kun je zoeken op genre, jaartal, leeftijd, soort boek en taal. Andere zoekonderwerpen vind je hier.

 

Overzichten

Lezen voor de lijst (onderbouw)

instapniveauniveau 1niveau 2niveau 3niveau 4

Lezen voor de lijst (bovenbouw) – deze overzichten zijn nog niet compleet

niveau 1, niveau 2, niveau 3, niveau 4, niveau 5, niveau 6

Graphic novels voor de leeslijst

Voorleesfragment

boeken voor 10+, boeken voor 12+, boeken voor 15+, boeken voor 18+

Boekensushi: sinds november plaats ik elke dag informatie over een boek met het boekomslag, met daarbij de vraag ‘Zou je dit boek willen lezen of niet?’ Stem je ook mee? Het boek van vandaag vind je rechts van deze pagina.

 

Heb jij dit boek gelezen?

Vertel wat jij van dit boek vindt

 

Om zelf een recensie te schrijven hoef je alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Met jouw mening over een boek help je andere jongeren om een leuk boek te vinden.

 

Lees een boek

 

 

Interessante websites

De Leesfabriek

Digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren (DNBL)

E-boeken lezen via de Bibliotheek

Er was eens (verhalenwedstrijd)

Jonge Jury

Lezen voor de lijst

Literatuurmuseum

Literatuurgeschiedenis.nl

Literatuurplein (algemeen)

Literatuurplein 15+ (jongeren)

Luisterbieb

MOOC Middelnederlands

 

Geef een reactie