Welkom

De informatie op deze pagina is voor leerlingen van de middelbare school. Je vindt hier links naar recensies, leestips en naar andere interessante websites.

Zoek een boek

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat jou leuk lijkt? Het is ook erg lastig om een leuk boek uit te kiezen, want er zijn zoveel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vrienden leuk vinden vind jij misschien helemaal niets. Wat kun je dan doen? Vraag om hulp bij je leerkracht, de boekwinkel of bij de bibliotheek.

Ook op Ikvindlezenleuk kun je op zoek naar leuke boeken! In het zoekvak bovenaan de website kun je zoeken naar een persoon (schrijver, illustrator, vertaler, uitgeverij) of een boek. Hieronder kun je zoeken op genre, jaartal, leeftijd, soort boek en taal. Andere zoekonderwerpen vind je hier.

Let op! Binnen een categorie (bijvoorbeeld genre) kun je maar op 1 optie tegelijk zoeken. Je kunt dus niet zoeken op een boek dat een dierenverhaal en een romantisch verhaal is, of op een boek voor 10+ en 12+.

Schrijf zelf een recensie

Om zelf een recensie te schrijven hoef je alleen maar een aantal vragen te beantwoorden over het boek dat je gelezen hebt. Via de knop hierboven kom je bij het recensieformulier. Met jouw mening over een boek help je andere jongeren om een leuk boek te vinden.

Schrijf een recensie

Lees een boek

Als je lezen niet zo leuk vindt en voor school een boek moet lezen is dat verschrikkelijk. Ik daag je uit om elke dag 15 minuten te lezen (bijvoorbeeld voordat je gaat slapen). Voor je het weet heb je een boek uit. Bekijk het filmpje en doe mee…

Boekenprijzen

Interessante websites

Geef een reactie