20100905 mathilde met matildas

Kinderen die een hekel hebben aan lezen bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden (Frank Serafini)

Met deze uitspraak van Frank Serafini ben ik het helemaal eens. Ik vind lezen leuk, heel erg leuk zelfs, en kan me een leven zonder boeken eigenlijk niet voorstellen! Dit plezier in lezen wil ik graag aan iedereen geven. Ik denk dat er voor iedereen leuke boeken te vinden zijn. Ook als je niet van lezen houdt of lezen moeilijk vindt zijn er leuke boeken te vinden. Het is vaak wel lastig om dat boek te vinden, want er zijn heel veel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Dus is het handig als iemand helpt. Daar is deze website voor.

Ben je op zoek naar een leuk boek om te lezen, maar heb je eigenlijk geen idee wat je leuk vindt? Niet iedereen houdt van dezelfde boeken, dus wat je vriendjes of vriendinnetjes leuk vinden vind jij misschien helemaal niets. Kijk dan eens bij “Zoek een boek!” (boven in de balk).

Op deze website staan recensies (meningen) over kinder- en jeugdboeken. Hoe meer meningen er over boeken op deze website staan, hoe groter de kans dat daar een leuk boek voor jou tussen zit. Ik wil niet alleen positieve meningen, maar ook negatieve meningen. Iedereen heeft namelijk een eigen mening. Een boek dat ik geweldig vind, kun jij vreselijk vinden. Of andersom. Dus kijk altijd zelf wat je van een boek vindt ?

Wil jij helpen? Heb jij een leuk boek gelezen waarvan je vindt dat iedereen het moet lezen? Of heb je net een vreselijk boek gelezen waar je iedereen voor wilt waarschuwen? Of een boek daar tussen in? Ga dan naar het recensieformulier en vul jouw antwoorden in. Ik zorg er daarna voor dat jouw recensie op de website komt te staan.

Alvast heel erg bedankt! Met jullie hulp kan ik een mooi overzicht van kinder- en jeugdboeken maken.

Groetjes, Mathilde

Recensieverzoeken

Wil je graag dat ik een boek van jou of je uitgeverij lees? Stuur me dan een mailtje met meer informatie over het boek. Ik bekijk of het boek me aanspreekt en of ik er tijd voor heb.

Disclaimer

In recensies geef ik altijd mijn eerlijke mening. Van een recensieboek (gekregen van een uitgeverij en/of schrijver) zal ik altijd een recensie plaatsen. Als een boek mij tegenvalt zal ik uitleggen waarom èn geef ik ook aan dat het alleen maar mijn mening is en dat meningen over boeken kunnen verschillen. Bij het schrijven van mijn eigen recensies maak ik geen onderscheid tussen recensieboeken en boeken die ik zelf heb gekocht of geleend bij de bibliotheek. Alle boeken die ik lees krijgen evenveel aandacht 🙂

Ik heb geen enkele invloed op de recensies van kinderen. Eventuele verzoeken om een recensie te verwijderen worden genegeerd.

De icoontjes op deze website komen van Flaticon.com (Freepik, licensed by CC 3.0 BY)

Verkooplinkjes

Op de website vind je links naar affiliate websites, zoals bol.com, luisterrijk, storytel. Als iemand via deze links een bestelling doet krijg ik daar een klein percentage van. Dit geld gebruik ik o.a. om de website te onderhouden en reiskosten voor websitegerelateerde activiteiten te betalen.

Mathildes leest…

Ik ben verslaafd aan lezen en lees dus veel boeken. Hier kun je alle boeken zien waarover ik een recensie heb geschreven en hier kun je alle boeken zien die ik als recensieboek heb gekregen.

Hieronder zie je mijn 5-sterren-recensies