Mathilde kinderboekenmuseum

Mijn naam is Mathilde Talens. Ik ben geboren in 1971. Ik ben altijd dol op lezen geweest. Als we bij familie op bezoek gingen nam ik altijd een boek mee en zat ik met mijn rug tegen de verwarming te lezen. Dat vond ik veel leuker dan buiten spelen of naar de grote mensen luisteren. Mijn favoriete jeugdboek was Meester van de zwarte molen van Otfried Preussler.

Mijn favoriete vak op de middelbare school was Nederlands. Ik vond het heerlijk om boeken te lezen voor mijn leeslijst. Ik vond het zo leuk dat ik veel meer las dan nodig was. Mijn favoriete boek voor Nederlandse literatuur is De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans.

Na de middelbare school ben ik Nederlandse taal- en letterkunde gaan studeren aan de universiteit in Nijmegen. Ik vond vooral oudere literatuur leuk om te lezen. Voor mijn afstuderen heb ik me verdiept in David du Mortier. Hij was aan het einde van de 18e eeuw één van de eerste uitgeverijen van jeugdboeken.

Ik heb het altijd jammer gevonden als ik van mensen hoor dat ze lezen niet leuk vinden. Ik denk dat er voor iedereen minimaal één boek te vinden is. Daarom ben ik begonnen met de website Ikvindlezenleuk. Ik wil laten zien aan kinderen en jongeren dat er heel veel boeken zijn en dat daar vast een leuk boek tussen te vinden is. Ikvindlezenleuk bestaat sinds december 2012 en het is een succes! Ik ben heel blij met iedereen die hieraan meewerkt.

 

Gelezen boeken

Benieuwd welke boeken ik heb gelezen? Hier vind je een overzicht met al mijn recensies.

 

Social media

Facebook | Twitter | Goodreads | Hebban | Pinterest | Instagram  | Linkedin

Mail me als je vragen hebt of me iets wilt vertellen.

 

Andere websites

Naast Ikvindlezenleuk heb ik nog twee andere websites: Een kloddertje roze (persoonlijk blog, o.a. met recensies over boeken voor volwassenen die ik heb gelezen) en De rode eend (reisblog).